.:: Your Adversing Here ::.

تقویت ایمنی بدن با گوجه‌ سبز

جام جم آنلاین: نوبرانه‌های بهاری از چغاله‌بادام گرفته تا گوجه‌سبز، یکی از پرطرفدارترین میوه‌هایی هستند که کوچک و بزرگ از تناول آنها لذت می‌برند.کوچک‌ترها مصرف گوجه‌سبز با نمک را ترجیح می‌دهند و بزرگ‌ترها هم از آن در آشپزی خود استفاده می‌کنند.

سکینه شب‌بیدار، کارشناس ارشد تغذیه در خصوص این میوه می‌گوید: گوجه‌سبز میوه‌ای آبدار و خوشمزه است که منشأ آن از قاره آسیا بوده اما هم‌اکنون در قاره‌های دیگر هم گسترش یافته است.

وی با اشاره به این که مزه ترش این میوه می‌تواند در یک روز گرم تابستانی احساس شادابی به فرد ببخشد، یادآور می‌شود، ترکیبات سودمندی در این میوه وجود دارد که از آن جمله می‌توان به فیبر رژیمی اشاره کرد که در فرد باعث بهبود سیستم گوارشی می‌شود.

این کارشناس ارشد تغذیه خاطرنشان می‌کند: تازه این میوه منبع خوبی از ویتامین C است که نقش آنتی‌اکسیدانی دارد. حتی خشک شده این میوه نیز دارای فیتونوترینت‌هایی است که کارکرد آنتی‌اکسیدانی دارند.

وی با عنوان این که دارا بودن این مواد مغذی ، به این میوه ویژگی‌های منحصربه‌فردی داده است ، می‌افزاید: غنی بودن از مواد مغذی با قابلیت آنتی‌اکسیدانی ، بدن را در مقابل عوامل عفونی مقاوم کرده و با التهاب و رادیکال‌های آزاد مخرب مقابله می‌کند و از این رو موجب تقویت سیستم ایمنی می‌شود.

شب‌بیدار با بیان این‌که گوجه ‌سبز منبع خوبی از ویتامین‌های گروه B است، اذعان می‌کند: ویتامین‌های گروه B باعث کاهش استرس و افسردگی می‌شود، سلامت پوست و اعصاب را به همراه می‌آورد و در متابولیسم طبیعی کربوهیدرات، چربی و پروتئین نقش مثبتی دارد.

این کارشناس ارشد تغذیه می‌گوید: گوجه سبز غنی از پتاسیم و فلوراید است و بجز اثر اعجاب‌انگیز پتاسیم بر فشارخون، این ماده معدنی در انقباض طبیعی عضله، فعالیت الکتریکی طبیعی در قلب و انتقال سریع تکانه‌های عصبی در بدن نیز تاثیر دارد.

افراد معمولا از این میوه به عنوان تنقلات استفاده می‌کنند، به همین دلیل باید توجه داشت مصرف زیاد این میوه با وجود مزایایی که دارد، می‌تواند موجب نفخ شود.

به گفته شب‌‌بیدار، بسیاری از افراد سرد بودن این میوه را موجب عوارضی از قبیل دل به هم خوردگی، تهوع، اسهال، سردرد و دل‌درد می‌دانند، در صورتی که گرد و غبار نشسته بر این میوه حاوی بسیاری از میکروب‌هاست که موجب چنین عوارضی می‌شود.

وی ارزش غذایی این میوه را در هر 100 گرم، دارای 47 کیلوکالری انرژی ، بیش از 11 گرم کربوهیدرات، 7‌/‌0 گرم پروتئین، 28‌/‌0 گرم چربی کل و بیش از یک گرم فیبر رژیمی ذکر کرده و درباره ویتامین‌های این میوه می‌افزاید: گوجه‌سبز دارای 5 میکروگرم فولات، 417‌/‌0 میلی‌گرم ویتامین3‌B ، 135‌/‌0 میلی‌گرم ویتامین5‌B و 29‌0/‌0 میلی‌گرم ویتامین6‌B است که البته ویتامین‌های‌B1،B2، C، A، E، K، کلسیم، منیزیم، آهن، مس، فسفر، روی، سدیم و پتاسیم آن را نیز نباید فراموش کرد.

شب‌بیدار تصریح می‌کند: باید توجه داشت که گوجه‌سبز حاوی اگزالیک اسید است که به طور طبیعی در میوه‌ها و سبزی‌ها وجود دارد و می‌تواند کریستاله شود و گاهی سنگ‌های اگزالات در مجاری ادراری تشکیل‌ دهد. بنابراین دریافت کافی آب به منظور بیرون دادن کافی ادرار لازم است و به افرادی که سنگ مجاری ادراری از نوع اگزالات دارند، توصیه می‌شود مقدار کمتری از این میوه را مصرف کنند.

مشاهده ادامه مطلب تقویت ایمنی بدن با گوجه‌ سبز